Budgetering och förberedelser inför 2022

Godag i stugorna, idag är det Martin som skriver!

Eftersom jag har jobbat inne i stan i helgen så har jag några dagar ledigt nu. Kan säga att det märks tydligt att folk röjer logg efter att restriktionerna släppte. Som säkerhetsvakt märker man det extra tydligt tyvärr…

Sånna här dagar, när frugan och barnen är iväg på jobb och skola, och jag är ledig så brukar jag ta tag i sånt som sällan blir gjort annars. Jag har en hel lista över saker som behöver gås igenom nu vid årsskiftet. På listan finns bland annat: rensa barnens rum och skänka leksaker de inte längre använder. Se över alla abonnemang och prenumerationer man har, jämföra elbolag, försäkringar och sånt där som annars går på rutin. Bolagen brukar ju lägga på en höjning vid årsskiftet och då kan det vara lönt att förhandla med någon annan aktör.

Jag ska även ta tag och skriva en budget inför nästa år. Det är så skönt och veta att man har planerat för semestern, födelsedagar, eventuella renoveringar i huset eller investeringar över lag. Det börjar ju luta åt att vi behöver köpa en ny bil och både jag och frugan är väldigt sugna på en elbil eller i alla fall en hybrid. Därför tänker jag att jag redan nu ska börja räkna lite på det och se hur mycket vi kan spara undan och kolla vad vi kan få för volvon vi har nu.

Ni förstår nog att jag tycker att det är skönt att ha koll på läget! Min erfarenhet är att det mesta blir bättre med bra planering och att sköta ett hushåll och en familj är ju nästan som att sköta ett företag.

Brukar ni göra budgetar och planera inför ett nytt år eller skjuter ni från höften? Jag nördade in mig på ekonomi redan på gymnasiet och min mormor förespråkade alltid att man skulle hålla i sina pengar och spara dom istället för att köpa onödiga prylar. Det ledde till att jag började läsa på om aktier och resten är historia som man brukar säga!

Nu är det dags för att avrunda detta inlägg, så ha det gött tills vi hörs igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *