Härliga dagar till sjöss

Hej i sommarvärmen! 

Idag är det Chrille igen som håller i pennan – eller tangentbordet kanske man borde säga nuförtiden. Har inte skrivit på ett tag för det har varit fullt upp på sistone, har varit många härliga vårdagar på mc:n, älskar att susa på landsvägarna på söndagarna. Vi har även sjösatt båten äntligen, men först var det en hel del med båten att fixa innan, fast det är ju mest roligt eftersom det betyder att man snart kan vara ute på vattnet igen. Hur går det för er med båtar och mc? Haft några härliga turer ute hoppas jag!

Vi var på middag förra helgen med några vänner och båtar kom på tal (såklart) och tanken föddes om det kommer gå att hyra båtar i framtiden, ungefär som det är med bilar att man kan vara med i en bilpool, fast med båtar då. Det skulle vara ett bra koncept tror jag, kul om det blir möjligt för fler att få njuta av friheten av att åka båt. En av vännerna hade hört att man kunde det på nåt ställe, då går man först en kort kurs på en dag och därefter kan man hyra en båt på egen hand. Jag tycker nog att en enda dag på kursen låter lite, är ju mycket man ska hålla koll på, inte bara hur man navigerar båten. Men i övrigt är det en strålande idé. Är extremt långa köer för att få en båtplats och sedan är det ju inte helt gratis att köpa och ha en båt heller, vilket är synd då det exkluderar många från det marina livet. 

Vi pratade även om plasma calprotectin och massa annat intressant, alltid trevligt att träffa vänner och få nya intryck och perspektiv. Roligt att man kan känna varandra i många år men ändå kunna lära nytt av varandra. Kanske någon har gått på en kurs, läst någon intressant artikel eller dylikt, som vi sedan delar med oss av till varandra.

Nu är det ju snart midsommar också så frun och jag ska sätta oss ner nu strax och planera lite inför det. Det blir inget stort firande, men något litet vill man ju göra. Tanken är att grilla vid ett trevligt ställe och sedan kanske ta en tur med båten. Eller kanske i omvänd ordning så man kan få unna sig en öl framåt kvällen också. 

Ta hand om er och varandra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *