Vår i luften

Hej där! 

Chrille här idag, long time no see, allt väl med er? Finemang här, våren har äntligen gjort sin intåg, sakta men säkert. Pollenallergi om inget annat är ju ett säkert tecken, haha. Frugan har plockat in såna där små vita söta blommor, eeehh snödroppar kanske de heter.  Hur som helst är det ju väldigt välkommet med våren för då dra ju snart mc-säsongen igång och sedan – trumvirvel – även dags att sjösätta båten! 

Annars har frugan och jag försökt leva mer hälsosamt under året som gått, en av de få fördelar som corona har fört med sig är att man nästan måste fokusera mer på sig själv och sina livsvanor nu när levt så isolerat i snart ett år. Blir ju inte av att man tar en bärs med polare ute heller nuförtiden så även på den fronten har jag blivit mer hälsosam, vare sig jag ville eller ej. Läste häromdagen att svenskarnas alkoholkonsumtion minskat med 20 procent, enligt systembolaget, nu under corona. Det är ju mycket! Tydligen kostar alkoholen samhället 103 miljarder kronor varje år och det mesta våldet händer när någon är berusad, wow, vilka siffror.

Frugan och jag har ju aldrig druckit särskilt mycket men bra om folk i allmänhet minskar sitt drickande, särskilt drickande i samband med att vara ute på sjön, galet hur folk får för sig att segla och annat samtidigt som de blir fulla. Är ju basic knowledge att man håller sig nykter på sjön, båtlivet är magiskt men man ska ju ha respekt inför det också, respekt inför havets faror och vädrets makter. Ja ja, nu ska jag sluta predika moral för er. Kan istället berätta att i linje med hälsosammare har jag dessutom slutat röka! Eller nu ljög jag, menade vanliga cigarretter, har nämligen börjat med e cigg vilket funkar grymt bra, bättre än jag trodde innan jag började. Jäkligt gött att inte lukta rök också, åtminstone om du frågar min kära fru, haha. Dessutom nice slippa stå utomhus i storm och kyla. 

Vi har just ätit fisk till middag och nu passade jag på att skriva lite här till er en stund, ska strax stänga av datorn och gå ut på en promenad med frugan min. Vi får nog sno oss på lite om ska hinna ut innan det blir mörkt ute. Tänk att klockan redan är halv sex på eftermiddagen och det är fortfarande ljust ute!

Ha´re!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *