It was a long time ago when…

När vi skrev senast, så var det verkligen ett bra tag sen. Det är ju lite svårt att hålla upp intresset med motordrivna sjöfartyg när vintern är här men med våren på ingången är intresset återväckt! Det är så stark att jag till och med vill starta ett bolag inom sjöfrakt!

Nä, skämt åsido, det är hur roligt som helst att våren är på ingången, det ända som kanske gör mig lite orolig inför att starta med denna hobby är väl coronaviruset och hur det har påverkat vårt samhälle. Det har nog inte varit helt främmande för er hur Sverige har påverkats, trots vår starka ekonomi, vår gemensamma tänk, vår vilja att klara det tillsammans, trots allt det här är inte det bara Sverige det handlar om, utan en helvärld där ute som också möter det här viruset och som får hantera sina interna kriser med de resurser som de kan. Vanligtvis har det varit så att ett land eller några länder har varit i kris, som när Ebola slog, det var främst Afrika som fick lida, men länderna runt om i världen skickade hjälp och stötte de länder som krisade, men idag kan inte länder göra det på samma sätt, för varje land är i behov av sina egna resurser och resurserna verkar inte alltid räcka till.

Jag hoppas verkligen på att det här är bara en dålig mardröm, att vi inom en väldig snar framtid ska få höra att det är över, att viruset är kontrollerat och att vi kan fortsätta leva våra liv som förr. Okej, kanske inte som förr, för att det här är ett bra sätt att få oss människor att förstå att vi måste ta hand om vår värld och att vi inte är så osårbara som vi kanske tror ibland att vi är.

Ta hand om er,

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *